2013. szeptember 24., kedd

Natalie 2. fejezet: Ismerkedés

Nem tudom pontosan, mennyi idő után térhettem magamhoz. Talán napok teltek el, de az is lehet, hogy csak pár óra. Nem ébredtem fel ugyanis rögtön, szinte évszázadoknak tűnő, hosszú ideig félálomban voltam, míg egyre határozottabban meg nem éreztem magamon valakinek a leheletét. Vagy valakiknek, nem tudtam pontosan. Csak az arcomra és a testem más bőrfelületeire fújt levegőt éreztem.

A szemeimet lassan kinyitottam, de sokat kellett küszködnöm, mire sikerült. Kezdetben csak árnyékokat láttam, de pár pillanaton belül kitisztult a látásom, és a felém magasodó, rendkívül rusnya és ijesztő szörnyek pofáját is megpillantottam. Védekezésként a mellkasomhoz kaptam a kezemet és hangos sikoltozásban törtem ki.

- Takarodjatok innen! Hagyjatok békén! – ordítoztam, a hangomat vagy egy tucatnyi visszhangként hallhattam meg újra.
Kétségbeesett voltam, és hirtelen annyira megijedtem, hogy sírni kezdtem. Összekuporodtam és zokogtam, de legnagyobb meglepetésemre az óriási lények, akik közül korábban valamelyik még nekem is vágódott, elmentek. Vagyis nem teljesen el, de nem legyeskedtek körülöttem, a borotvaéles fogaikat és karmaikat mutogatva.

Nem tartott sokáig, mire össze tudtam magamat annyira szedni, hogy lássak, ne pedig a könnyeim mossanak szét mindent körülöttem. Valami dohos, hideg helyen voltam. Talán csatornában, a mindent körülvevő szagból kiindulva, de nem voltam benne biztos. A környék moháktól és penésztől zöldellett, valamint a vöröses, futó gazként mindenre rátekeredő valami is jelen volt. Pont, ahogy a lakásom környékén is. Egy dologban tűnt biztosnak, hogy nem vagyok ott, ahol elájultam. Valahol máshol lehettem, talán a föld alatt, körbevéve ezekkel a szörnyetegekkel. Akik amúgy nem bántottak, sőt, még valamilyen szinten hallgattak is rám. Először csak szerencsének hittem, de a puha ágyról leszállva, amin eddig feküdtem, egyre közelebb és közelebb menve hozzájuk láttam, hogy nem bántanak. Ha közeledtem, rám néztek, néha még ijesztően morogtak is, de nem bántottak. Olyan közel, hogy csak egy karnyújtásnyira legyenek tőlem, nem igazán mertem menni, de volt egy olyan érzésem, hogy ha megérinteném őket, akkor se bántanának. Talán elhúzódnának, de a magatartásukból egy idő után számomra is látszott, hogy nem ellenségesek.

Azt, hogy hogyan kerültem az óriási, több kis üreggel rendelkező, mindenféle fémekből felépített, valószínűleg a föld alatt lévő csatornaközpontba, azt nem tudtam elképzelni. Valószínűnek tartottam, hogy a lények valamelyike hurcolt ide, de ebben sem voltam biztos. Rögtön eszembe jutott azonban a női hang, ami a szörnyet megállította. Mondhatni… megmentett. Ha nem szól, biztosan szétmarcangolt volna a lény, ahogy az utcámban lévő többi halottat is. Mármint azokat, akik nem jártak már. Ezzel együtt azonban megfogalmazódott bennem pár fontos kérdés. Ki lehet az a nő, akire így hallgattak ezek az ocsmányságok? Talán egy közülük, emberibb alakban? Vagy az is lehet, hogy ugyanúgy nézett ki, mert nem láttam, csak a hangját hallottam. Talán ők is tudnának beszélni?

- Izé, te ronda! – mutattam rá az egyik lényre, aki egy halk morranás keretében felém is fordította a rusnya pofáját. – Beszélj!

A dög azonban, mintha meg se szólaltam volna, simán elsétált előttem. A reakciójából ítélve viszont értette, amit mondtam, csak éppen nem tudott beszélni. Akkor hát a hang tulajdonosa vagy egy speciális szörny, vagy… ember, mint én?

A választ azonban nem akartam megvárni. Sőt, semmit, ami bekövetkezhetett volna. Miután kicsit megfigyeltem a szörnyek mozgását, elindultam arra, amerről bejönni láttam őket. Egy csatornarendszerben találtam magam, ahol elindulva órákig bolyongtam a labirintusszerű folyosókon, mire találtam egy csatornafedelet, ahol felmászhattam. Ezt meg is tettem, bár volt egy olyan érzésem, hogy túl könnyen meglóghattam arról a barátságtalan, nyomasztó légkörű helyről, ahol magamhoz tértem. Szerencsésen kiértem az egyik utca közepére, bár mikor teljes mértében kimásztam, az a hirtelen, bennem szétáradó elégedettség ijedtségbe váltott át. Pont egy olyan helyre érkeztem, mint amilyen a lakásom környéke volt… mindenhol az undorító vörös szín uralkodott, és a hirtelen engem szinte megcsapó füstszagtól kicsit meghátráltam. Ehhez képest a hal- és ürülékszagú csatorna barackillatúnak tűnt.

Végül sok időm azonban nem volt fulladozni a bűztől, mert ismerős állatias hörgések csapták meg a fülemet. Rögtön rohanni kezdtem a szörnyekkel teli utcában, messziről kerülve a dögöket, akik közül páran már kinéztek maguknak. Távolabbról lövéseket hallottam, így reménykedve fordultam abba az irányba. Két-három háztömbnyi futás után jobbra kanyarodtam, és megláttam pár katonát meg egy tankot, akik épp a szörnyeket lőtték. Feléjük akartam rohanni, de mielőtt bármit tehettem volna, egy olyan vörös dög, amilyenekkel a csatorna tele volt, rávetette magát a járműre, és pillanatok alatt péppé zúzta.

Azt hittem, sírógörcsöt kapok. Itt voltam, már annyira közel a meneküléshez, erre jött egy szörny, és tönkre tett mindent. Mert utána már pillanatokon belül vége volt a katonáknak, és megint egyedül maradtam, szemben a három újonnan megjelent lénnyel. Mert kezdetben csak egy volt, aki tönkretette a tankot, de utána követte őt két társa is. És persze, hogy egyenesen felém tartottak… Az egyik rögtön erre kapott a karmaival, míg a másik lassabban, oldalról közeledett hozzám. A harmadik belevetette magát egy arrébb lévő tömegbe, aki csupa riadt, menekülni próbáló emberből állt.

Az én agyam pedig lefagyott. De olyan szinten, hogy hirtelen még a nevemet is elfelejtettem. Valami nyöszörgésszerű önkéntelenül elhagyta a számat, ahogy irritáló lassúsággal léptem egyet hátra. Aztán még egyet, míg szemből leendő gyilkosaim egyre csak közeledtek. Egy óriási üvöltés azonban megállásra késztette a lényeket, és engem is. Az hatalmas, általam eddig még sosem hallott mélységű, állatias hörgés felülmúlt minden addigi zajt, amit a szörnyek produkálni tudtak. A lények viszont hátráltak, szinte már-már úgy tűntek, mint a szűkölő kutyák. Mintha nyüszítettek volna a félelemtől, amit a hátam mögött lévő lény okozott. Nem mertem hátrafordulni, de még csak mozdulni se, még akkor sem, mikor egy újabb tank fordult be az utcára, egy osztagnyi katonával karöltve. Nem tudtam mit gondolni. Akkor is csak a számat tátottam, mikor mögülem vagy öt darab óriási lény rohant megtámadni az eddig itt tanyázott és engem kis híján megevő dögöket. Egy nagy rusnyaság pedig olyan iramban száguldott el mellettem az gigantikus csatakiáltását hallatva, hogy a hajam is meglebbent. Vagy háromszor akkora volt, mint a többi, vörös szörny, és a színe is inkább kékesszürkés árnyalatú tűnt.

A lények nekiálltak egymást meg a katonákat ölni, míg én csak értetlenül néztem őket. Egészen addig, míg valamiért olyan késztetést nem éreztem, hogy végre hátraforduljak. Nem is gondoltam végig a dolgokat, inkább csak úgy reflexszerűen cselekedtem. Teljesen vége se tudtam vinni a mozdulatot, mert az arcom egy hangos csattanás keretében égni kezdett. Rögtön oda is kaptam a kezemet, és ránéztem arra, akitől a pofon származott. Egy nő volt az. Nálam úgy egy fejjel magasabb, vékony testalkatú, sötétszőke, helyenként foltokban hiányzó hajjal. Az arca nagyon szép és nőies volt, a szemeiből pedig rögtön ki tudtam olvasni az elfojtott dühöt. Az én tekintetem is ilyen volt, mikor anya részegen randalírozott otthon, engem is bántva.

- Amiért ennyi gondot okoztál – indokolta meg a pofont, és a hangját rögtön felismertem.
Ő volt az, aki nem hagyta, hogy az egyik lény megöljön. Aztán csak úgy magához húzott, és ellendült a földről.

Mire észbe kaptam, már repültünk a levegőben, én pedig sikítozva kapaszkodtam belé, míg landoltunk pár utcával arrébb, egy ház előtt, ami… tele volt óriási, vörös, mozgó hólyagokkal, és a vöröses indák teljesen körbefonták. Annyira… gusztustustalan volt, hogy kifejezni sem lehet. Körülötte egy-két katona, futkosó civilek és zombik, meg vörös lények rohangáltak, a káosz észveszejtő volt. Mi pedig csak nyílegyenesen besétáltunk az ajtón, ami mögött barlangszerű odú lapult, tele mindenféle szörnyekkel és további vörös indákkal.

Pár folyosón átcikáztunk – közben végig a kezemet fogta és navigált -, majd végül egy eldugottabb szobába értünk, ahol volt egy ágy meg pár szekrény. Mintha csak egy elkorcsosult hálószoba lett volna a maga barnásvörös falaival.

A nő becsukta mögöttem az ajtót, és elkezdte elhajigálni a ruháit egy kupacba, míg én csak meghúztam magam, ráülve az ágy szélére. Csak hallgattam, mint a sír, és próbáltam nem észrevehetőnek tűnni. Mintha ott se lettem volna. Talán azért, mert kicsit féltem, és… izgultam is. Az arcom még mindig bizsergett a pofonjától, a kezem pedig meleg volt az érintésétől. A világ fordult velem egyet, nekem pedig idő kellett, hogy el tudjam helyezni magam valahová.

- A nevem Elizabeth Greene – törte meg a csendet a nő, miközben vetkőzött. – Hogy hívnak?

- Natalie – köszörültem meg a torkom, és válaszoltam halkan, de nem rá néztem, csak felé. – Natalie Grant.

- Várj meg itt – simogatta meg a fejemet, a hangja pedig kedvesebb volt, mint eddig.
Az arca még mindig komolynak látszott, de jóval lágyabbnak, mint kint. Végül fogta magát, és egy kis ajtón keresztül besétált a szomszéd szobába, amit fürdőnek gondoltam.

Csupán pár percet töltött bent, én pedig addig kicsit felbátorodva felálltam és kicsit körbenézegettem. Éppen az egyik szekrényben kutakodtam, mikor hátulról ismét érintést éreztem a fejemen.

- Ejnye, mit csinálunk?

- Én csak… kíváncsi voltam, és bekukkantottam – hebegtem zavartan, mikor megfordultam. A tekintetemet lesütöttem, az arcomra pedig pír ült ki. Nem érettem a pirosodást, mert végül is nem csináltam semmi rosszat… azt gondoltam legalábbis. De aztán végül csak ki tudtam bökni azt, ami már régóta zavart. – Nem értek semmit.

- Mire vagy kíváncsi? – ült le az ágyra egy szál törülközőben, engem pedig magához intett.
 Engedelmesen oda is helyezkedtem, de kicsit furcsán jöhetett ki, hogy vagy egy méterrel arrébb ültem, mint ahogy ő volt. Kicsit… tartottam tőle. Főleg, ha jól gondoltam, és parancsolni tudott a szörnyeknek.


Végül azért feltettem vagy ötven kérdést, amik foglalkoztattak. Elizabeth pedig mindenre válaszolt, így egyre jobban megértettem, hogy milyen súlyos helyzet uralkodik a városban. Rájöttem továbbá arra is, hogy milyen rettentően naiv voltam, és hogy ha akarom, ha nem, már sosem lehetek ugyanaz az elsőéves egyetemista, aki pár napja. Oldalt kellett választanom ebben a háborúban, de úgy látszott, Elizabeth már döntött helyettem.Nos, íme a második rész, amit véletlenül a harmadiknak hittem, itt ezért sem írtam ki különösebb korhatárt, mert rájöttem, hogy csak a harmadik részben teljesedik ki úgymond Natalie és Greene szerelme, így itt még senkit semmilyen veszély nem fenyeget. És szerintem itt már azért jobban látszik, hogy a játék ismerete nélkül a város helyzete sem érthető meg teljesen, fölöslegesnek tartottam volna, hogy Elizabeth mindent Nat szájába rágjon, ezért finom átugrottam ezt a rész emiatt, hogy ne laposodjon el a cselekmény :)
A kép, amit most hoztam, Elizabeth egy fiatalabb külseje, a játékban sem néz ki sokkal öregebbnek, de ijesztőbb meg tényleg nagyon morbid külsejű szegény, nem kívánok senkit "riogatni" vele, de ha valaki nagyon kíváncsi ITT láthat egy képet a játékbeli megjelenéséről.  (Hát igen, a szerelem vak, mint mondani szokás :D)
Legközelebb vagy egypercest, vagy valami ősöreg és rémesen gány novellát hozok (hát igen, ha ilyen tempóban haladok, lassan minden ide felkerülő novella lesz vagy 10 éves x,D És ezért is rémes, tényleg nem ártana esetleg újraírnom őket :,D), remélem minél hamarabb tudok jönni, mert még egy kis szösszenetszerű karakter-előélettel szeretnék majd elődrukkolni még a későbbiekben.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése