2013. július 1., hétfő

Éjszaka - egyperces

Kacajod mindig üde és világít, a legsötétebb magányomban is megmutatja a kivezető utat. Susogó, lágy hangod képes elrepíteni a béke szigetére, megtölt harmóniával. Illatod mámorít, hiába vagyok fáradt, felfrissít. Szemedbe nézve a világ eltűnik, minden elcsendesül. Néma a táj, csak egy-egy bokor zörren sután, ahogy egy éji árny megpihen az ágán. Árnyékom, nappal hű társam eltűnik mellőlem, szolgálatodra jelentkezik Tehozzád. Ahogy fényedben fürdök, árnyékoddá válok, hallgatom szavad vagy tüdőmbe szívom édes illatod; kitárom a szívem, megtelek veled, és tudom, hogy otthon vagyok.
(2013.04.16.)


Egy újabb kis egyperces, aminek középpontjában az éjszaka áll, amiről már próbáltam verset írni meg miegymás, és ami mintegy szimbólum szerepel majdnem minden irományomban, szinte teljesen a részemmé vált. :D Rémálomban is sok éjszakai rész van, sőt, még lesz is jó pár, mert egyszerűen imádom és nem tudok betelni vele. Ez a kis szösszenetet a Kulcslyukak c. kis füzetecskémbe íródott, és kicsit elbénáztam, mert a Búcsú című egypercest szerettem volna hozni, de végül most először ezt tettem be :) Legközelebb egy díjjal jövök, utána pedig Natalie történetének következő részével. Aztán majd újraolvasom Rémálom eddigi fejezeteit, mert neki szeretnék majd állni a folytatásnak :3

4 megjegyzés:

 1. Szuper lett az egypercesed, mint mindig - nem is várok mást, és csak kamillázok mindig. :D A folytatást pedig nagyon-nagyon várom már. :)

  VálaszTörlés
 2. Főleg a vége tetszik, több romantikát vittél bele az utolsó sorokra, így érzékibbé téve az éjszaka lényegét. A hasonló leírások már csak azért is jók, hiszen a puszta tények kimondása helyett irodalmi nyelven, hasonlatokkal és körülírásokkal még jobban meg lehet fogni egy adott dolog lényegét. Az éjszaka egyébként is misztikus, ám közkedvelt téma, ami a maga sötétségével és ürességével szinte kimeríthetetlen téma. Mindenki másként éli meg az éjszakát, egy-egy leírás után azonban el tudja képzelni a másik viszonyát vele kapcsolatban. Én kifejezetten szeretek az éjszakáról gondolkodni, komolyan kedvet is kaptam hozzá, hogy írjak én is ilyen egyperceseket ezután.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon köszönöm, hogy írtál, és rettentően örülök, ha kicsit kedvet adtam ilyen kis gondolatok megfogalmazásához és leírásához, valamint hogy tetszett az egypercesem :D

   Törlés